Jolien Vanendert

Jolien behaalde in 2015 haar diploma voedings- en dieetkunde aan de Thomas More Kempen (Geel). Nadien ging ze halftijds aan de slag als ziekenhuisdiëtiste in het Mariaziekenhuis Noord-Limburg in combinatie met twee andere specialisaties: sportvoeding (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en diabeteseducatie (Thomas More Lier). In 2016 behaalde ze ook deze diploma’s.

Na afloop van het contract in het Mariaziekenhuis Noord-Limburg ging Jolien tijdelijk aan de slag in een fitnesscentrum als sportinstructrice tot en met januari 2017.

Vanaf februari 2017 startte Jolien terug als ziekenhuisdiëtiste in het Mariaziekenhuis Noord-Limburg en besliste ze om op 22-jarige leeftijd te starten als zelfstandige (sport)diëtiste & diabeteseducator in bijberoep. Vanaf dat moment ging ze ook aan de slag als diëtiste en sportinstructrice bij KineMaTie.

Jolien is een zeer sportief persoon en probeert haar gedrevenheid steeds over te brengen naar patiënten. Voeding en beweging dient volgens haar in evenwicht te zijn om te streven naar een gezonde levensstijl. Zelf heeft Jolien van jongs af aan judo op hoog niveau gedaan. Momenteel gaat ze regelmatig lopen en fitnessen om actief bezig te blijven.

Voeding en beweging staan niet stil en daarom is het belangrijk om steeds op de hoogte te blijven van allerhande wetenschappelijke nieuwigheden. Omwille van deze reden, samen met haar brede interesses, volgt ze op regelmatige basis erkende seminaries. Dit zowel in België als Nederland.

Tot slot is ze erkend door het RIZIV en is ze lid van de Vlaamse Beroepsvereniging voor Diëtisten en Voedingsdeskundigen (VBVD), van de Diabetes Liga als professional (VDV) en van de Vlaamse Vereniging voor Klinische Voeding en Metabolisme (VVKVM). Sinds kort is ze ook lid van de commissie sportvoeding.

Voor vragen of het maken van een afspraak voor dieetadvies kunt u Jolien bereiken via telefoon: 0471 - 29 15 63 of e-mail: jolien@kinematie.be.

Deze website gebruikt cookiesSluiten